Application Zone élménybeszámoló: szakma, oktatás, együttműködés

A szakmai rendezvényeken a klasszikus, standos jelenlét helyett mindig olyan módját választjuk a megjelenésnek, amivel lehetőség nyílik szakmai tudásátadásra, gyakorlati tapasztalatok megosztására. Ezért idén is örömmel csatlakoztunk az Automotive Hungary vásárral egy időben tartott Mach-Tech Application Zone kezdeményezéséhez, ahol egy komplett gyártósort szimuláltunk le és építettünk fel több céggel együttműködve.

 

Megjelenésből éles szakmai kihívás

 

Integrátor cégként a Hunify csapatának feladata az volt, hogy különböző technológiák összehangolásával mi “keltsük életre” a többiek által hozott megoldásokat:

●      Renishaw mérőgépet,

●      Tulip digitális szerelési utasításokat,

●      Beckhoff vision technológiát,

●      Beckhoff Xplanar technológiát,

●      Beckhoff Analitikát,

●      Universal Robots kollaboratív robotkarral kiegészített Foba lézerjelölőt,

●      B-Consulting beléptetőrendszerét.

 

Minderre összesen egy nap, a kiállítás nyitását megelőző hétfő állt rendelkezésre - ami egyből valós mérnöki kihívássá változtatta az előkészületeket. Végül a partnercégekkel kiegészült 5 fős mérnöki csapattal és a helyi stábbal együttműködve sikeresen telepítettük, üzemeltük be és kötöttük össze a berendezéseket és a technológiákat, felépítve a teljes gyártósort. A beköltözés egyrészt jól modellezte azt is, hogy esetenként milyen sürgősen várnak el a partnerek megoldásokat - de egyben jól megmutatta, hogy a magasan képzett szakemberek a megfelelő technológiákat nagyon szűk határidővel képesek élesben is beüzemelni. Szerencsére látogatóban nem is volt hiány: a teljes gyártósor egésze, de az egyes rész-megoldások is komoly érdeklődést váltottak ki, ami a kiállítás végéig ki is tartott.

 

Az oktatás és a szakma találkozása

 

Az Application Zone számunkra a vásár napjai alatt egy igazi találkozási ponttá alakult: a kilátogató szakemberek mellett rendkívül sok oktatóval, diákkal, egyetemistákkal tudtunk beszélgetni a gyártósor mellett. Létszámukat tekintve kedden érkeztek a legtöbben valamilyen oktatási intézményből, ami számunkra azért is volt kiemelten fontos és jó visszacsatolás, mivel az oktatási-képzési támogatásra, illetve saját szakmai utánpótlás-képzésünkre is nagy hangsúlyt fektetünk.

A céges képviselők - és összességében a látogatók - jelentős részét az analitikai és vizualizációs megoldások, valamint a Beckhoff XPlanar pályája érdekelte a legjobban, utóbbi azért is arathatott ekkora sikert, mivel itt került először élesben bemutatásra. Az okatópanel szintén kiemelt figyelmet kapott, ami jó visszajelzés volt, hogy a vállalkozások számára egyre fontosabb a megfelelő támogatás biztosítása.

A négy nap egyik legfontosabb tapasztalata volt számunkra, hogy az integrátor szolgáltatásra minden érintett oldalon jelentős igény van. A vállalatok is keresik azokat a szolgáltatókat, akik az általuk kiválasztott, sokszor (és természetes módon) nem egy gyártótól, szolgáltatótól érkező megoldásokat képesek rendszerbe szervezni, beüzemelni majd felügyelni is. A másik oldalról az ipari automatizálásban érdekelt beszállítók sikeres projektmegvalósításában is komoly szerepe van az integráció sikerének - ahogy azt a vásár előtti nap is igazolta. A Hunify egyik legerősebb szolgáltatási ága az integrátori szerep betöltése, ezért az Application Zone “hazai pálya” volt nekünk - már a jövő évi tárgyalások meg is kezdődtek, biztosan jövőre is érkezünk!

Összes bejegyzés...

Lépjen velünk kapcsolatba!

Egyedi igényeire szabott megoldásokat keres? Szeretne további információkat kapni a szolgáltatásainkról? Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és kollégáink hamarosan keresni fogják.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.