Laborból az iparba - egy másik Hunify sztori

Egy kiemelkedően innovatív piacon egy vállalkozás sikerének az egyik kulcstényezője a folyamatos változás, proaktív alkalmazkodás az új trendekhez. A Hunify esetében már az alapítást is az innováció indokolta, ami azóta is meghatározó a cég életében. A megújulás ezúttal a cég brandjét is érintette, amivel egy új stratégia megvalósítása is elkezdődik.

A Hunify Laboratories alapítását nem övezik nagy legendák: egy munkahelyen dolgozó, a szakmánkban elhivatott szakemberekként annyit éreztünk, hogy az ottani lehetőségekhez képest hasznosabb, a társadalom számára is értékes projekteken szeretnénk dolgozni. Saját ötletek alapján fejlesztett fogyasztói termékek forgalmazásával és sorozatgyártásával kezdtük meg a működésünket. Bár az első projektünk a kezdeti sikerek után nem ért el nagy eredményeket, végül ez vezetett el minket arra az útra, amiben megtaláltuk a saját irányunkat és erősségeinket.

A cégnévbe beemelt Laboratories utal talán a legjobban arra a kezdeti szándékra, hogy a startup-világ felé nyitunk majd: mindhárman a saját szakterületünk megszállottjaiként imádtuk a “kütyüzést”, és ebben láttuk a jövőt is. A piac persze gyors és direkt választ adott, nem  saját innovációra és ötletelésre, sokkal inkább a hármunk tudásának integrációjára, egyesítésére volt szükségünk munkánk során, amit a cégnévben a “unify” is megfogalmaz. Az első, komoly sikereket olyan megbízásoknak köszönhettük, ahol azokat az eszközöket és technológiákat, amelyeket magabiztosan és hatékonyan használtunk, egyesíteni kellett a partnerek speciális igényeinek megvalósítása érdekében. Így készültek el az első célgépek, gépbiztonsági fejlesztések, adatgyűjtési megoldások és komplexebb vezérlések.

Rá kellett jönnünk, hogy a laboratóriumi analógia megmarad ugyan, viszont átalakul: nem a saját ötletekre, hanem a hozzánk forduló vállalkozások problémáira kell helyeznünk a fókuszt, azokra kell egyedi és tökéletes megoldásokat alkotni. Persze az első időszakban, amíg ragaszkodtunk az egyedi ötleten alapuló készülékek fejlesztéséhez, ezeket a sikerprojekteket tekintettük a “mellékszálnak”, amelyekből eközben folyamatosan bővítettük a tapasztalatokat, iparág-specifikus ismereteket. 

A fordulópont 2021-2022-es évek között érkezett el valamikor: miközben a start-up irány egyre megbízhatatlanabb és turbulensebb igényeket támasztott, az ipari megbízások folyamatos munkát és magabiztosságot jelentettek a csapatnak. Miközben kapacitásokat kellett bővíteni, egyre inkább éreztük, hogy döntés előtt állunk, melyik irányt fogjuk megerősíteni, milyen jövőt jelölünk ki a vállalkozásnak, és magunknak.

A 2023-as évet már azzal a stratégiával kezdtük, hogy jelentős portfóliótisztítással kizárólag a legversenyképesebb szolgáltatásainkra fogunk fókuszálni. Bár maga cég még csak közelíti a tíz éves kort, a benne dolgozók több évtizedes tapasztalatát mára a legjelentősebb autóipari beszállítók, gyártócégek, és olyan, speciális elvárások szerint működő vállalatok is igazolják, mint egy biztonsági-nyomda. Visszanézve az elmúlt évekre, a Hunify fókusza folyamatosan, egyértelműen alakult ki - most jutottunk el oda, hogy ezt egy arculatváltással a piac és a partnerek felé is egyértelműen jelezzük. Úgy érezzük, hogy az új arculat és a professzionális megjelenés sokkal jobban tükrözi azt a tudást és minőséget, amit a kezdetektől fogva képviselünk. 

Hiszünk benne, hogy az alapításkor kitűzött célok elérhetőek, a munkánk értéket és társadalmi hasznot is jelent egyben, miközben partnereink igényeit tökéletes minőségben szolgáljuk ki. Szeretnénk, ha a Hunifynak nem versenytársai, kizárólag vevői és partnerei lennének: aktívan dolgozunk azon, hogy szakterületünkön egy valódi ökoszisztéma felépülését támogassuk és alkotói hálózatot hozzunk létre.

Összes bejegyzés...

Lépjen velünk kapcsolatba!

Egyedi igényeire szabott megoldásokat keres? Szeretne további információkat kapni a szolgáltatásainkról? Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és kollégáink hamarosan keresni fogják.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.